dinsdag, oktober 30, 2007

liefde met een grote L

Iedereen is al wel eens tot over zijn oren verliefd geweest op iemand. Daar ben ik zeker van. Mensen die zeggen dat dat niet zo is, die liegen dat ze zwart zien. Ik zelf ook...Verliefd zijn op iemand is big fun, maar het wordt minder als 'verliefd zijn op' overschakelt op 'houden van'.

Grote liefdes vergelijk ik met het perfecte paar schoenen. Je loopt in een winkelstraat en je bent niet echt op zoek naar iets nieuws, maar ach...als je iets tegenkomt dat je aanstaat, dan zal je dat waarschijnlijk wel kopen. Opeens zie je iets wat je aandacht trekt. Het mooiste paar schoenen dat je ooit hebt gezien. Maar op het prijskaartje dat eraan hangt, staat het hoogste bedrag dat je ooit voor een paar schoenen hebt gezien. Je laat ze dan ook maar mooi staan waar ze staan en je loopt verder.

De weken gaan voorbij en nog steeds denk je aan die schoenen. Op een dag beslis je dan ook dat je ze gaat kopen. Je kan niet anders, je voeten smeken "Koop ze!!". Maar als je bij de winkel aankomt, zie je ze niet meer staan. Iemand anders is met je prachtige schoenen gaan lopen. Tja, je had er maar wat vroeger moeten bijzijn. Je vindt het enorm jammer, maar toch ben je er rotsvast van overtuigd dat je andere schoenen zal vinden.

Dat blijkt niet zo simpel te zijn. Elk paar schoenen dat je daarna te zien krijgt, vergelijk je met dat ene paar. Ofwel is de hak niet hoog genoeg. Ofwel is het model te lomp. Ofwel staat de kleur je niet aan. En zo af en toe - ook al wil je het niet - word je met dat ene perfecte paar geconfronteerd, nét als het wat beter gaat met je schoenenverdriet. Het begint weer van nul en je begint weer te hopen dat je ooit die schoenen eens kan kopen.

Je vrienden beginnen je te overhalen. Ze zeggen dat het maar schoenen zijn. Er zijn zoveel verschillende schoenen. Trouwens, met die schoenen had je niet gestaan. Ze hadden alleen maar pijn gedaan. Maar zelf weet je wel beter.

Ik weet nu ook beter. Ik ga eens naar andere schoenen zoeken, want mijn zoektocht naar dat ene perfecte paar is hopeloos. Schoenen genoeg...Toch?

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Das echt mooi verwoord!

Ik zal je mee helpen zoeken naar dat nieuwe paar schoenen. ;)

10:58 a.m.  
Blogger Unknown said...

Tải nhạc chuông miễn phí hay cho điện thoại, tuyển chọn nhac chuong mien phi hay nhất, ĐỘC NHẤT, kho tai nhac chuong mien phi lớn nhất hiện nay

6:27 a.m.  

Een reactie posten

<< Home